Υλικά:
Για 4 – 6 άτομα
1 κιλό γλυκοπατάτες
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού φέτα τριμμένη
1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και πρωτότυπο ορεκτικό για όλη την παρέα!
Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες τις πλένουμε καλά και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
Στη συνέχεια τις χοντροκόβουμε και τις περνάμε από το μύλο των λαχανικών. Αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει καλά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το βούτυρο, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, τα τυριά, τον μαϊντανό και ζυμώνουμε το μείγμα. Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να σφίξει και μετά πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες. Αν το μείγμα δεν πλάθεται εύκολα, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και το ξαναζυμώνουμε. Βάζουμε μπόλικο αλεύρι σε ρηχό πιάτο και αλευρώνουμε τους κεφτέδες μας.
Ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες μέχρι να χρυσίσουν καλά από όλες τις πλευρές.