Μπρουσκέτες με προσούτο και ντομάτα

by sidagi.gr
1,K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

2 κουταλιές του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο
περίπου 200γραμμάρια προσούτο
1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
και λίγα φυλλαράκια άνηθου για το γαρνίρισμα
1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε πλάγιες φέτες
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
2 κουταλιές του γλυκού ξύσμα από λεμόνι
 

Εκτέλεση:

Εύκολο και γρήγορο ορεκτικό για όλες τις ώρες

Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ.
Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, την ντομάτα κομμένη σε κύβους, την κάπαρη και τον άνηθο.

Κατόπιν κόβετε την μπαγκέτα σε φέτες και ψήστε τις στο γκριλ του φούρνου και από τις δύο πλευρές.
Απλώστε το μείγμα της κρέμας γάλακτος πάνω στις φέτες ψωμιού και από πάνω βάλτε ένα κομμάτι προσούτο, λίγο κρεμμύδι και άνηθο.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα