Μπρουσκέτες με πουρέ γλυκοπατάτας και σταφύλια

by sidagi.gr
715 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 φλιτζάνι γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους σε κύβους (1 μικρή γλυκοπατάτα)
1 φλιτζάνι κόκκινα σταφύλια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι τυρί ρικότα με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
8 μικρές φέτες ψωμί
αλάτι
πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
ψιλοκομμένο θυμάρι για το πασπάλισμα (περίπου 1 κουταλιά )
μέλι

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και πρωτότυπο ορεκτικό για όλη την παρέα!

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αραδιάζετε τη γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους σε ένα ταψί με λαδόκολλα, περιχύνετε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας και βάζετε για ψήσιμο.
Σε μια πυρέξ ρίχνετε το σταφύλι με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι και ανακατέψτε με τα χέρια σας. Βάζετε τα σταφύλια μαζί με τις γλυκοπατάτες στο φούρνο και ψήνετε για 10 με 12 λεπτά.

Αφαιρέστε τα από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν λίγο.
Στη συνέχεια ρίχνετε τις γλυκοπατάτες στο μούλτι και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Στη συνέχεια προσθέστε το ρικότα και 1 κουταλιά γάλα μέσα στο μούλτι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας απαλός και λείο πουρές.
Ψήστε τις φέτες στο φούρνο ή στην τοστιέρα για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές. Απλώστε τον πουρέ γλυκοπατάτας πάνω από κάθε φέτα ψωμιού, ρίξτε τις ρόγες σταφυλιών και σερβίρετε ραντίζοντας με μέλι και φρέσκο θυμάρι.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα