Υλικά:
Για 4 άτομα
6 μελιτζάνες χαραγμένες κατά μήκος
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες μεγάλους κύβους
1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας
1 φλιτζάνι καπνιστό τυρί της επιλογής σας κομμένο κύβους (όπως το μετσοβόνε)
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Ένα ορεκτικό για το κρασάκι που θα αρέσει σε όλους
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες να μαλακώσουν και τις αφήνουμε στο τρυπητό να στραγγίζουν. Αδειάζουμε το λάδι και αφήνουμε λίγο στο τηγάνι για να σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε και το σκόρδο και τις τομάτες, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ξαναβάζουμε τις μελιτζάνες στο τηγάνι, να μαγειρευτούν μαζί με τα υπόλοιπα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε το τυρί, να βουλιάξει λίγο στη σάλτσα και το βάζουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο, όπου έχουμε ανάψει το γκριλ, να πάρει χρώμα. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και μαϊντανό και σερβίρουμε.