Υλικά:
Για 2-4 άτομα
8 φέτες πολύσπορου ψωμιού
300 γραμμάρια καπνιστός σολομός
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
1 πακέτο τυρί κρέμα
½ ματσάκι άνηθος
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
φύλλα ρόκας
1 λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
πιπέρι
Εκτέλεση:
Μπορείτε να το φάτε για πρωινό ή δεκατιανό, σαν ορεκτικό ή αν θέλετε ένα γρήγορο και ελαφρύ γεύμα…
Πλένουμε καλά τα φύλλα της ρόκας και τη ντομάτα.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τη μια κουταλιά κάππαρη.
Βάζουμε σε ένα μπολ ή άλλο σκεύος το τυρί κρέμα, το χυμό λεμονιού, τη μια κουταλιά κάππαρη, τον άνηθο και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε τις 4 φέτες ψωμιού και απλώνουμε επάνω τα φύλλα ρόκας, από δύο φέτες ντομάτας και από μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα που φτιάξαμε με το τυρί κρέμα.
Κόβουμε τις φέτες σολομού σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε επάνω από το μείγμα κρέμας.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κάππαρη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.