Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 λουκάνικα Γερμανίας κομμένα σε κύβους
6 πατάτες βρασμένες
1 ψωμί μπαγιάτικο 2 ημερών
3 αυγά
100 γραμμάρια αλεύρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μαϊντανό
βούτυρο
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Βράζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια τις αλατοπιπερώνουμε και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας για να λιώσουν.
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί.
Στο σκεύος που είναι οι πατάτες προσθέτουμε εφτά φέτες ψωμί κομμένες σε κύβους,τα λουκάνικα κομμένα σε κύβους, τα αυγά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγο βούτυρο, λίγο μαϊντανό, λίγο μοσχοκάρυδο και 100 γραμμάρια αλεύρι.
Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά τα υλικά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει με λίγο αλάτι.
Πλάθουμε τη ζύμη και δημιουργούμε μικρές μπάλες με τα χέρια μας.
Καλό είναι να έχουμε βρέξει τα χέρια μας.
Στη συνέχεια βάζουμε τις μπάλες με τη ζύμη να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά.
Τις βγάζουμε με μια κουτάλα και τις τοποθετούμε σε ένα σκεύος.
Μπορούμε αν θέλουμε να περιχύσουμε τα κνέντελ με λίγο λιωμένο βούτυρο.
Σερβίρονται ζεστά.