Κεφαλονίτικη κρεατόπιτα

by sidagi.gr
906 προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
1/2 κιλό αρνί ψιλοκομμένο (μαγειρεμένο)
1/2 κιλό χοιρινό ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασέ
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)
Αλάτι – πιπέρι
Λίγη ματζουράνα

Εκτέλεση:

Χορταστική πίτα με φύλλο σφολιάτας και  γέμιση από μπεσαμέλ και κιμά

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα ντοματάκια, το ρύζι, το μαιντανό, την ματζουράνα, αλάτι – πιπέρι και το τριμμένο κεφαλοτύρι (προαιρετικά).
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά.

Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα (καλά λαδωμένα), αδειάζουμε την γέμιση και σκέπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (επίσης καλά λαδωμένα).
Χαράζουμε την πίτα και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα