Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κιλό κάστανα
2 βανίλιες
Μισό φλιτζάνι τσαγιού γάλα ζαχαρούχο εβαπορέ
1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση:
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σ’ αυτή τη γεύση
Χαράζουμε σταυρωτά τα κάστανα και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά. Τα καθαρίζουμε ένα ένα και τα σιγοβράζουμε για να τα λιώσουμε στη συνέχεια στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και τη βανίλια.
Στοιβάζουμε τον πουρέ σε πιατέλα σε σχήμα λοφίσκου και τον σερβίρουμε σε ποτήρια ή βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και γαρνίρουμε γλυκά.