Υλικά:
Για 2-4 άτομα
440 γραμμάρια παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε χοντρά καρέ
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε ψιλά καρέ
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
35 γραμμάρια φρυγανιά
750ml ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
140 γραμμάρια γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
Εκτέλεση:
Δροσερή και θρεπτική σούπα για όλες τις ώρες!
Ρίχνετε τα παντζάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κάπαρη στο μούλτι και χτυπήστε στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέστε τη φρυγανιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Τοποθετήστε το γκασπάτο σε ένα μεγάλο μπολ, ραντίστε με ελαιόλαδο και ξύδι. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 20 λεπτά μέχρι να κρυώσει καλά και σερβίρετε με δροσερό γιαούρτι και ψιλοκομμένο άνηθο.