Φετούδια

by sidagi.gr
582 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κιλό ψωμί μπαγιάτικο
2 φλιτζάνια γάλα
3 αυγά
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για το γαρνίρισμα
ζάχαρη
μέλι

Εκτέλεση:

Μοιάζει πολύ με τις αυγόφετες και είναι παραδοσιακό ορεκτικό της Λήμνου

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες πάχους ενός εκατοστού, τις βουτάμε στο γάλα και τις στραγγίζουμε όρθιες σε τρυπητό.

Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε ελαφρά τα αβγά και βουτάμε μέσα τις στραγγισμένες φέτες, γυρίζοντας τες, ώστε να απορροφήσουν αβγό από όλες τις πλευρές.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και όταν κάψει, τηγανίζουμε τις φέτες και από τις δύο πλευρές, έως ότου ροδίσουν. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τις περιχύνουμε με μέλι και ι πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα