Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό ψωμί μπαγιάτικο
2 φλιτζάνια γάλα
3 αυγά
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για το γαρνίρισμα
ζάχαρη
μέλι
Εκτέλεση:
Μοιάζει πολύ με τις αυγόφετες και είναι παραδοσιακό ορεκτικό της Λήμνου
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες πάχους ενός εκατοστού, τις βουτάμε στο γάλα και τις στραγγίζουμε όρθιες σε τρυπητό.
Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε ελαφρά τα αβγά και βουτάμε μέσα τις στραγγισμένες φέτες, γυρίζοντας τες, ώστε να απορροφήσουν αβγό από όλες τις πλευρές.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και όταν κάψει, τηγανίζουμε τις φέτες και από τις δύο πλευρές, έως ότου ροδίσουν. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τις περιχύνουμε με μέλι και ι πασπαλίζουμε με ζάχαρη.