Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Αλάτι, πιπέρι
150 γραμμάρια διάφορα φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανός, βασιλικός και δυόσμος)
150 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κιλό βραστές, ολόκληρες πατάτες
100 γραμμάρια κουκουνάρι καθαρισμένο
150 γραμμάρια ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Εύκολο και γρήγορο ορεκτικό για να κεράσετε τους φίλους σας
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες σε υψηλή θερμοκρασία για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Παίρνετε το λάδι, το σκόρδο και τα μυρωδικά και τα χτυπάμε στο μούλτι.
Κατόπιν ρίχνουμε το κουκουνάρι και τέλος το τυρί, ενσωματώνοντας απαλά στο μείγμα με μια σπάτουλα.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα αν είναι πολύ παχύρρευστη η σάλτσα.
Κόβουμε σε κομμάτια τις βραστές πατάτες, τις βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Συνοδεύετε με κριτσίνια με τυρί.