Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 αβοκάντο
2 Αυγά
1/2 ντομάτα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη προαιρετικά
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λάιμ ή λεμόνι
Αλάτι. πιπέρι
Εκτέλεση:
Εύκολο και ευφάνταστο ορεκτικό που θα απογείωση τον ουρανίσκο σας
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις.
Κόψτε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι και σκάψτε με ένα κουτάλι το αβοκάντο ίσα ίσα αφαιρέστε λίγη σάρκα. Αφήσει για ένα 1 εκ πάχος σάρκας από το αβοκάντο. Το αβοκάντο που μόλις αφαιρέσατε ανακατέψτε το με την ψιλοκομμένη ντομάτα, το κρεμμύδι, σκόρδο, λάιμ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια σπάστε κάθε αυγό μέσα σε κάθε αβοκάντο, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 15 -20 λεπτά μέχρι τα αυγά να ασπρίσουν. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε με το ντιπ που φτιάξαμε με ντομάτα και αβοκάντο.