Υλικά:
Για 4-6 άτομα
½ κιλό ρύζι για πιλάφι
½ κιλό αρακά ή ανάμεικτα λαχανικά
2 καρότα
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
½ ματσάκι άνηθο, αλάτι, πιπέρι
σακούλα ειδική για τον φούρνο
Εκτέλεση:
Γευστικό ρύζι για το τραπέζι σας με απλά και εύκολα υλικά
Καθαρίζετε τα καρότα, το κρεμμύδι και τα κόβετε μικρά κομμάτια. Πλένετε τον αρακά και τρίβετε τις ντομάτες.
Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά και τα βάζετε στη σακούλα. Με μια καρφίτσα ανοίγετε τρύπα στο πάνω μέρος της και τη βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.
Φράζετε το ρύζι, το στραγγίζετε, γαρνίρετε με τον αρακά. Σερβίρεται ζεστό.