Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μπαστουνάκια (προαιρετικά)
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι
1 κιλό πατάτες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
3 ντομάτες τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη ή ψιλοκομμένες
Εκτέλεση:
Λαχταριστές πατάτες γιαχνί κατσαρόλας για για το μεσημεριανό σας
Με ένα λεπτό μαχαιράκι καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ρίγανη, το φύλλο δάφνης, το πιπέρι, τον πελτέ της ντομάτας, τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τις πατάτες με την πιπεριά Φλωρίνης.
Τις σοτάρουμε 3-4 λεπτά, προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε καλά συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό, αλάτι και βράζουμε τις πατάτες γιαχνί για περίπου 30-40 λεπτά.