Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
2 ποτήρια χλιαρό νερό
600 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
Για το πασπάλισμα
ζάχαρη άχνη
κανέλα
Εκτέλεση:
Αφράτο και γλυκό κέικ με ταχίνι για όσους νηστεύουν και όχι μόνο
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε τη ζάχαρη, το ταχίνι και το ζεστό νερό και προσθέτουμε λίγο -λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος την καρυδόψιχα.
Λαδώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε τη φόρμα ή το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία θέση μόνο με αντιστάσεις στους 190 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.