Υλικά:
Για 2-4 άτομα
300 γραμμάρια γίγαντες
1 λάχανο
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μικρή σελινόριζα σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 /4 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 πρέζα πιπέρι
1 κουταλιά του γλυκού κοφτή ζάχαρη
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ένα πικάντικο πιάτο βασισμένο σε παραδοσιακές Ελληνικές γεύσεις
Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ γίγαντες και την επόμενη τους βράζουμε.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τους γίγαντες, όταν είναι μισοβρασμένοι, προσθέτουμε τις ντομάτες, το καρότο, το κρεμμύδι, τη σελινόριζα, το αλατοπίπερο, το μπούκοβο και τη ζάχαρη και βράζουμε για περίπου 35 λεπτά.
Όταν οι γίγαντες έχουν μαλακώσει αρκετά προσθέτουμε και το λάχανο, αφού πρώτα το κόψουμε σε χοντρά κομμάτια και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει και το λάχανο.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.