Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 μέτριες καραβίδες
2 μέτριες γαρίδες
6 καθαρισμένα μύδια
6 καθαρισμένα χτένια
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τσαγιού ζωμός ψαριού
¼ φλιτζάνι τσαγιού κρασί
Τρίχρωμες πιπεριές
1 κουταλιά του γλυκού δενδρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Μια λαχταριστή και παραδοσιακή τηγανιά από τον Γιάννη Κρητικό, chef των Kritikos Gallery & Restaurants
Μια λαχταριστή και παραδοσιακή τηγανιά από τον Γιάννη Κρητικό, chef των Kritikos Gallery & Restaurants
Αφού σοτάρουμε τις γαρίδες και τις καραβίδες σε μικρό τηγάνι, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε στο σκεύος μας τα μύδια και τα χτένια, ώστε να πάρουν μία μικρή βράση. Ενδιάμεσα προσθέτουμε τις πιπεριές και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Σερβίρουμε αμέσως.
Tip:
Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η ποιότητα της πρώτης ύλης. Αν τα θαλασσινά σας δεν είναι φρέσκα, τότε δεν θα έχετε το αποτέλεσμα που προσφέρουν τα Kritikos Gallery & Restaurants, τα οποία έχουν στηρίξει τη φιλοσοφία, το όνομα, τη φήμη και τις βραβεύσεις τους στη βιολογική πρώτη ύλη και στα ολόφρεσκα προϊόντα που επιλέγονται σε καθημερινή βάση από τους τοπικούς παραγωγούς.
Πληροφορίες : www.mountathosarea.org
Καλή επιτυχία!