Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 πακέτο χυλοπίτες
3/4 του κιλού κομμένα χωριάτικα λουκάνικα
1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
2 πράσινες πιπεριές σε κομματάκια
1 τριμμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Εκτέλεση:
Λαχταριστό, παραδοσιακό πιάτο
Τηγανίζουμε τα λουκάνικα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το αλατοπίπερο, τα ντοματάκιαμ τις χυλοπίτες και 2 ποτήρια νερό. Βράζουμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα λουκάνικα με τη σάλσα που έβρασε σε ένα πυρέξ μαζί με τρία ποτήρια νερό.
Αφήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και μόλις αρχίσει η σάλτσα να βράζει ρίχνουμε και τις χυλοπίτες και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά στους 220 βαθμούς. Ανακατεύουμε και μόλις είανι έτοιμο πασπαλίζουμε με τυρί.