Υλικά:
Για 4-6 άτομα
4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα
Χυμό από ένα λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
2 κουταλιές της σούπας σόγια σως
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Εύκολη συνταγή για να μαγειρέψετε τις μπριζόλες σας
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το μέλι, τη σόγια σως, ηλιέλαιο, ελαιόλαδο και χτυπήστε ελαφρά.
Κόβετε το λίπος από χοιρινή μπριζόλα σας και τοποθετήστε τις χοιρινές μπριζόλες σε μια αεροστεγώς σακούλα μαζί με το μείγμα τζίντζερ.
Σφραγίστε τη σακούλα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Αφαιρέστε τη σακούλα από το ψυγείο 30 λεπτά πριν το ψήσιμο στη σχάρα ή στο τηγάνι. Μαγειρέψτε σε τηγάνι για 10 λεπτά σε μέτρια εστία από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες με γραβιέρα.