Υλικά:
Για 2-4 άτομα
3 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 μελιτζάνες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του καφέ ζάχαρη
1 κλωναράκι δεντρολίβανο φρέσκο
3 κουταλιές της σούπας σταφίδες
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
Μια πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο πιάτο με μελιτζάνες και μυρωδικά για το μεσημεριανό σας
Σε επιφάνεια κοπής κόβετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι τηγανίζετε ζεσταίνετε ελαφρά τις μελιτζάνες σε λάδι.
Μετά από λίγα λεπτά προσθέστε στο τηγάνι τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Στη συνέχεια κόβετε σε κύβους τις ντομάτες και προσθέστε τις στο τηγάνι μόλις το κρεμμύδι μαλακώσει και αποκτήσει διάφανο χρώμα.
Προσθέστε το δενδρολίβανο, τη ζάχαρη, το πιπέρι και το αλάτι.
Προσθέστε τις σταφίδες και το κουκουνάρι.
Καλύψτε τα λαχανικά με νερό ή ζωμό.
Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.
Σερβίρετε όσο είναι ζεστό.