Σκορδομακάρονα με φρέσκια τομάτα

by sidagi.gr
817 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 μερίδες

500 γραμμάρια μακαρόνια
300 γραμμάρια φρέσκια τομάτα ψιλοκομμένη
20ml ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κανέλλα ξύλο
πιπέρι μαύρο τριμμένο
Λίγο ζάχαρη
αλάτι
1 φλούδα από πορτοκάλι
1 κοταλιά της σούπας δενδρολίβανο

Εκτέλεση:

Μια πικάντικη μακαρονάδα, που μπορείτε να ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα με ελάχιστα υλικά

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια. Στη συνέχεια τα σουρώνετε και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο. Σε μία άλλη μικρή ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο λάδι και τσιγαρίζετε ελαφρά το σκόρδο.

Ρίχνετε την τομάτα, την πορτοκαλόφλουδα, το δενδρολίβανο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Λίγο προτού ετοιμαστεί η σάλτσα, ρίχνετε την κανέλα και το πιπέρι. Μόλις δέσει η σάλτσα, την αναμιγνύετε με τα μακαρόνια ανακατεύοντας καλά.

Σερβίρετε σε ρηχά πιάτα γαρνίροντας προαιρετικά με ένα κλωναράκι δενδρολίβανο.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα