Υλικά:
Για 2-4 άτομα
3 μελιτζάνες φλάσκες
1,5 φλιτζάνι τσαγιού μακρύκοκκο ρύζι
500 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ταιριάξτε τη μελιτζάνα με το ρύζι και δημιουργήστε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα
Kαθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε μια ώρα για να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε ενώ ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και μετά από μερικά λεπτά ρίχνουμε και τις ντομάτες και αφήνουμε να σιγοβράσουν λίγο. Προσθέτουμε 5 φλιτζάνια νερό ζεστό και περιμένουμε να βράσει. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσε για 20 λεπτάι έως ότου μαλακώσει το ρύζι. Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τις 3 κουταλιές δυόσμο και ανακατεύουμε.