Ριζότο με μανιτάρια και σπανάκι

by sidagi.gr
555 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

2 κούπες καφέ ρύζι μπασμάτι
4 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κίκτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε κύβους
1 κούπα καφέ μανιτάρια σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
150 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια, το σπανάκι και τις πιπεριές μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4 λεπτά.

Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε στην αρχή στο κέντρο του τηγανιού και σιγά- σιγά μεγαλώνουμε τους κύκλους. Προσθέτουμε το κάρυ και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει και ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα