Υλικά:
Για 2 -4 άτομα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
500 γραμμάρια πέννες (1 συσκευασία)
400 γραμμάρια ολόκληρες αποφλοιωμένες τομάτες
2 κλωναράκια ρίγανη ή θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο
½ κρεμμύδι κομμένο σε ψιλά καρέ
100ml κόκκινο κρασί
1 λουκάνικο chorizo, κομμένο σε μισό εκατοστό πάχος
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
4 μέτρια μανιτάρια
1 χούφτα τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για όλη την οικογένεια
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή εστία και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι να ροδίσει.
Προσθέστε το σκόρδο και το λουκάνικο chorizo κομμένο σε φέτες και μαγειρεύετε για ακόμη 5 λεπτά μέχρι το λουκάνικο να πάρει χρώμα.
Προσθέστε τη ρίγανη, ντομάτες, κόκκινο κρασί, τα μανιτάρια, αλάτι πιπέρι και μαγειρεύετε για άλλα 20 λεπτά.
Αν η σάλτσα βγει πολύ παχύρρευστη, συμπληρώστε με λίγο νερό.
Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και μετά σουρώνετε.
Στη συνέχεια ρίχνετε σε ένα πυρέξ τις πέννες μαζί με τη σάλτσα από λουκάνικα, πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα και ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι το τυρί να πάρει χρώμα. Σερβίρετε ζεστό.