Υλικά:
2 κιλά χοιρινή σπάλα
1 πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας μπούκοβο
1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
5 κουταλιές της σούπας κόκκινη γλυκιά πάπρικα
4 μεγάλα κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο σκόρδο
3 ξερά φύλλα δάφνης
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Λίγο μοσχοκάρυδο
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Αυθεντική συνταγή από την Ήπειρο!
Αυθεντική συνταγή από την Ήπειρο!
Σοτάρουμε στην κατσαρόλα στο λάδι το κρέας μέχρι να ασπρίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, δάφνη, κόκκινο γλυκό πιπέρι, μαύρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο, ζάχαρη, μπούκοβο και στο τέλος το σκόρδο.
To αφήνουμε να βράσει μια ώρα περίπου χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά, να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τέλος την ψιλοκομμένη πιπεριά και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.