Υλικά:
Για 4-6 άτομα
12 μοσχαρίσια παϊδάκια
2 φλιτζάνια σέλινο κομμένα σε ψιλά καρέ
1 κούπα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
5 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι μέλι
1/4 φλιτζάνι ξίδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
4 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστά παϊδάκια μαγειρεμένα με σάλτσα μπάρμπεκιου και λαχανικά για το μεσημεριανό σας
Πλένετε τα παϊδάκια και στεγνώστε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώστε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το μισό λάδι και σοτάρετε τα παϊδάκια απ’ τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Μειώστε την εστία στο μέτριο, αφαιρέστε τα παϊδάκια απ’ το τηγάνι και κρατήστε τα σε ζεστό μέρος.
Ρίξτε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέστε το σέλινο, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ψιλά καρέ.
Ζεσταίνετε σε δυνατή εστία μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και γίνει διάφανο. Μειώνετε την θερμοκρασία στο χαμηλό και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής εκτός από τον ζωμό κρέατος. Μαγειρεύετε μέχρι να πάρει μια βράση.
Στη συνέχεια ρίξτε σε ένα πυρέξ παϊδάκια μαζί με τον ζωμό και μείγμα από το τηγάνι και καλύψτε τα με αλουμινόχαρτο. Βάζετε για ψήσιμο στο φούρνο στους 160 βαθμούς και μαγειρεύετε για 1 ½ ώρα. Αφαιρέστε απ΄το φούρνο, αφήνετε να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε με πουρέ πατάτας.