Μοσχάρι με πατάτες

by sidagi.gr
1,K προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1,5 κιλό μοσχάρι από τη σπάλα
5 πατάτες κομμένες σε κομμάτια μπουκιάς
2 κλωνάρια σέλερι
3 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
5 καρότα κομμένα σε κομμάτια
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
1 δαφνόφυλλο
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Λαχταριστό γεύμα για το μεσημεριανό σας

Αρχικά κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια, στο μέγεθος μιας μεγάλης μπουκιάς.
Βάζουμε σε ένα μπολ 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ταμπονάρουμε με αυτό τα κομμάτια του κρέατος.

Προθερμαίνουμε το φούρνο για να είναι έτοιμος στους 170 με 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Αμέσως μετά σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Βάζουμε μέσα σταδιακά και λίγα- λίγα τα κομμάτια του κρέατος για να σοταριστούν.
Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Μόλις ροδίσει το κρέας το βγάζουμε από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε πιατέλα.

Στο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 5 πατάτες κομμένες σε μπουκιές, 5 καρότα κομμένα σε κομμάτια και 3 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες.
Σοτάρουμε τα λαχανικά για 5-6 λεπτά.

Τότε ρίχνουμε 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό και ανακατεύουμε καλά.
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το κρέας στα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να πάρει βράση.

Ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι, 1 δαφνόφυλλο και αλατοπιπερώνουμε.
Μεταφέρουμε το φαγητό σε μια μικρή γάστρα σκεπάζοντας το καπάκι της.

Βάζουμε το φούρνο στην τελευταία σχάρα και ψήνουμε στούς 180 βαθμούς για 2 ώρες και 15 λεπτά.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 145 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα