Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό μοσχαράκι από ελιά
2 φλιτζάνια ντομάτα τριμμένη ή 1 1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε 1 ½ κούπα νερό
60 γραμμάρια βούτυρο
150 ml λευκό ξηρό κρασί αρετσίνωτο
3 γαρίφαλα
1 ξυλάκι κανέλα
Λίγο Αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Μοσχαράκι μαγειρεμένο με σάλτσα τομάτας, κρασάκι και μυρωδικά. Ο καπαμάς γίνεται ακόμα με αρνίσιο κρέας ή κοτόπουλο.
Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το αλεύρι ανακατεύοντας καλά για να αλευρωθεί το κρέας από όλες τις μεριές. Ζεσταίνουμε το βούτυρο πολύ καλά από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει μια καφετί απόχρωση. Δυναμώνετε την εστία, σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμισθεί, προσθέστε το κρέας μαζί με ένα δάχτυλο νερό και μαγειρεύετε 1 ώρα και 30 λεπτά σε σιγανή εστία.
Έπειτα ρίχνετε την τομάτα τριμμένη, 1/2 κουταλάκι ζάχαρη ή τον αραιωμένο πελτέ, τα γαρίφαλα, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να έχουμε μια πυκνή, πλούσια σάλτσα. Ταιριάζει με τηγανητές πατάτες ή πατάτες πουρέ ή άσπρο ρύζι.