Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 φιλέτα από λαβράκι χωρίς κόκαλα, περίπου 200 γραμμαρίων το καθένα
καιέν, αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη σε άλμη
1 πιπεριά χαλαπένο ή πράσινη κομμένη σε φέτες χωρίς σπόρους ή κόκκινη πιπεριά
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα σε κύβους
1/3 φλιτζάνι πράσινες ελιές κομμένες σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο ρίγανη
2 λεμόνια
Εκτέλεση:
Ζουμερό ψάρι στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας, κάππαρη και πιπεριές
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 6 – 7 λεπτά.
Στη συνέχεια κόβουμε την τομάτα σε κύβους και τις πιπεριές μαζί με τις πράσινες ελιές σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια τις ρίχνουμε μέσα στο κρεμμύδι, ανάβουμε την εστία στη δυνατή φωτιά και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 3 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε την φρέσκια ρίγανη ανακατεύοντας.
Κόβουμε στη μέση τα καθαρισμένα λαβράκια χωρίς κόκαλα και ρίχνουμε λίγο λάδι σε αλουμινόχαρτο. Ρίχνουμε στο πάτο 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα της ντομάτας, τοποθετούμε από πάνω το λαβράκι αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε άλλη μια στρώση από την σάλτσα ρίχνουμε χυμό λεμονιού και καλύπτουμε τα λαβράκια με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά στις αντιστάσεις (με αέρα ρυθμίζετε 200 βαθμούς).