Υλικά:
Για 2-4 άτομα
60 γραμμάρια αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
500 γραμμάρια βερίκοκα κονσέρβα
2 κουταλιές της σούπας γλυκόξινη σάλτσα
Αλατοπίπερο
Ζύμη για σφολιάτα
1,5 κιλό αρνί μαγειρεμένο κομμένο σε μπουκιές
60 ml ηλιέλαιο
750 γραμμάρια κρεμμύδια σε κύβους
Εκτέλεση:
Φτιάξτε μια λαχταριστή κρεατόπιτα με το αρνάκι που περίσσεψε!
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το μαγειρεμένο αρνί μαζί με τα βερίκοκα και προσθέστε τα στην κατσαρόλα μαζί με γλυκόξινη σάλτσα. Ελέγξτε αν χρειάζεται περισσότερο αλατοπίπερο και μαγειρεύετε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά ίσα ίσα να πάρουν χρώμα τα βερίκοκα.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα βαθύ πυρέξ και καλύψτε το με τη ζύμη, κόβοντας τα κομμάτια που περισσεύουν έξω από το πυρέξ έτσι ώστε η ζύμη να κολλάει στην περίμετρο του ταψιού μας. Αλείψτε τη ζύμη με αυγό (με λίγο νερό μέσα).
Κάντε με ένα μαχαίρι 6 τρύπες στη ζύμη και βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφήστε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα η ζύμη περίπου 40 λεπτά.