Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσαμικό
2 κλωναράκια δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
Αλατοπίπερο
2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
60 γραμμάρια λευκό κρασί
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια μανιτάρια
Βούτυρο
Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη συνταγή της Γαλλικής κουζίνας για ζουμερό κουνέλι
Σε ένα μπολ ρίχνετε το κουνέλι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ξύδι βαλσαμικό και μαρινάρετε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Αφαιρέστε το κουνέλι από τη μαρινάδα και ρίξτε το στο τηγάνι και τσιγαρίστε το από όλες τις μεριές. Όταν το κουνέλι πάρει χρώμα. Προσθέστε τη μαρινάδα μαζί με το κρασί και μαγειρέψτε σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τότε αφήστε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Σε ξεχωριστό τηγάνι με λίγο βούτυρο σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρετε το κουνέλι με τη σάλτσα του και γαρνίρετε με μανιτάρια και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.