Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για το κουνέλι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
200 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 φέτες παντσέτας, χοντροκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3 φιλέτα αντζούγιας, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι (125ml) λευκό κρασί
2 φλιτζάνια (500ml) ντομάτα κονκασέ
1 φλιτζάνι (175 γραμμάρια) Ελιές Καλαμών
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
1/4 φλιτζάνι ρίγανη
Για τον πουρέ πατάτας
1 κιλό πατάτες
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη
1 κύβο λαχανικών
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και πρωτότυπο πιάτο για το μεσημεριανό σας
Για το κουνέλι
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι. Προσθέστε το κουνέλι κομμένο σε μερίδες και μαγειρέψτε το γυρίζοντας το κάθε 2 λεπτά. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές.
Στη συνέχεια αφαιρέστε το κουνέλι από το τηγάνι.
Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε στο πιάτο με το κουνέλι. Ζεσταίνετε λίγο λάδι ακόμα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και την πανσέτα. Μαγειρεύετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε το σκόρδο και το αντζούγιες και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά ή μέχρι να διαλυθούν οι αντζούγιες.
Προσθέστε το μαγειρεμένο κουνέλι και τα μανιτάρια πίσω στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνετε το κρασί και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε τη ντομάτα κονκασέ και ανακατεύετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Σιγοβράζετε με κλειστό καπάκι για περίπου 20 λεπτά γυρίζοντας το περιστασιακά. Προσθέστε τις ελιές, την κάπαρη και τη ρίγανη. Ανακατεύετε, αφαιρέστε από την εστία και σερβίρετε με τον πουρέ πατάτας.
Για τον πουρέ πατάτας
Βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε όση τριμμένη παρμεζάνα θέλουμε και ανακατεύουμε.