Ινδικό ρύζι με λαχανικά

by sidagi.gr
971 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

4 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
120 γραμμάρια πατάτες σε κύβους
60 γραμμάρια αρακάς
60 γραμμάρια καρότα σε κύβους
60 γραμμάρια φασολάκια κομμένα στα 3
450 γραμμάρια ρύζι μακρύκοκκο
1 κουταλιά αλάτι
1 ½ κουταλιά του γλυκού κάρυ
1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
¼ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
½ πράσινη πιπερία ψιλοκομμένη
2.5 εκατοστά ρίζα τζίντζερ τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
5 σπόρους κάρδαμο
300 γραμμάρια ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση:

Σερβίρετε ζεστό με ψωμί, γιαούρτι και σαλάτα

Ζεσταίνετε το λάδι σε βαρύ τηγάνι και σοτάρετε τους σπόρους του κύμινου για 1 λεπτό. Προσθέτετε τις πατάτες, τα καρότα, τα φασολάκια, τον αρακά.

Σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ζωμό, και ανακατεύετε το φαγητό για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε το ζωμό και σιγοβράζεται για 25 με 30 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το ρύζι.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα