Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 πακέτο γίγαντες
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
300 γραμμάρια παστό μανιάτικο σύγκλινο
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και παραδοσιακό πιάτο της Μάνης, συνοδέψτε το με φέτα και φρέσκο ψωμί
Λαχταριστό και παραδοσιακό πιάτο της Μάνης, συνοδέψτε το με φέτα και φρέσκο ψωμί
Μουσκεύουμε σε νερό τους γίγαντες αποβραδίς. Κατόπιν, τους νεροβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 30 λεπτά. Σοτάρουμε στο λάδι το σκόρδο και το κρεμμύδι και προσθέτουμε το παστό σύγκλινο κομμένο σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού καυτό νερό και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι να χυλώσουν ελαφρά για περίπου 20 -30 λεπτά.