Υλικά:
Για 2-4 άτομα
8 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
8 κουταλιές σούπας φακές
8 κουταλιές σούπας ρύζι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό ψιλοκομμένο πράσο
2 κλαδιά ψιλοκομμένο σέλερι
4 σκελίδες τριμμένο σκόρδο
3 κουταλάκια τσαγιού τριμμένο κύμινο
1 κουταλάκι τσαγιού τριμμένο κόλιαντρο
1 κύβο ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 1 κούπα νερό
4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
300 γραμμάρια φέτα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Παραδοσιακή και γευστική συνταγή που πάντα μας ανοίγει την όρεξη
Βράζουμε τις φακές και το ρύζι, ξεχωριστά να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε ένα καπάκι από το πάνω μέρος από τις πιπεριές και με προσοχή αφαιρούμε τα σπόρια και τις μεμβράνες. Βάζουμε τις πιπεριές στο ταψί.
Σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το πράσο και το σέλερι. Τα μαγειρεύουμε για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο και το κόλιαντρο. Μαγειρεύουμε για ακόμη ένα λεπτό.
Προσθέτουμε τις φακές, το ρύζι, αλατοπίπερο και το ζωμό και σιγοβράζουμε για 8 – 10 λεπτά, να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις πιπεριές
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς σε ταψάκι που έχουμε στρώσει ένα λαδόχαρτο ψησίματος.