Φιλέτο ψαριού με σάλτσα πορτοκαλιού και κάππαρη

by sidagi.gr
700 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

4 φιλέτα τόνου ή φιλέτο της επιλογής σας
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη (στραγγισμένο)
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

 

Εκτέλεση:

Λαχταριστό φιλέτο ψαριού γαρνιρισμένο με σάλτσα εσπεριδοειδών και κάππαρη

Κόψτε το πορτοκαλί στη μέση. Στύψτε το χυμό απ΄το μισό πορτοκάλι και το υπόλοιπο το κόβετε σε λεπτές φέτες. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με το λεμόνι.
Πασπαλίστε το φιλέτο και από τις δυο πλευρές και ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε ελαιόλαδο στο τηγάνι και όταν ζεστάνει ρίχνετε τα φιλέτα ψαριού. Μαγειρεύετε κ΄από τις δυο πλευρές για περίπου 5 – 7 λεπτά.

Προσθέστε στο τηγάνι το κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, φέτες πορτοκαλιού , λεμονιού, την κάπαρη και το βούτυρο. Πασπαλίστε τη σάλτσα με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Όταν η σάλτσα πάρει μια βράση χαμηλώνετε την εστία και μαγειρεύετε για ακόμη 1 – 2 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα