Υλικά:
Για 4-6 άτομα
4 μήλα
200 γραμμάρια φύλλα κρούστας εμπορίου
100 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
1½ ποτήρι ζάχαρη
4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
Χυμός 1 πορτοκαλιού
1 κουταλάκι κανέλα
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Εύκολο και γρήγορο γλύκισμα για όλες τις ώρες
Πολτοποιούμε τα μήλα και προσθέτουμε τα καρύδια, την κανέλα, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Βάζετε ανά δύο φύλλα. Αλείφετε πρώτα με βούτυρο ένα φύλλο και βάζετε επάνω το δεύτερο (σκεπάζετε τα υπόλοιπα με βρεγμένη πετσέτα, να μην ξεραθούν).
Χωρίζετε σε 2 λωρίδες το κάθε διπλό φύλλο. Βάζετε μια κουταλιά απ’ τη γέμιση μήλου στην άκρη του φύλλου.
Διπλώνετε τη μία γωνία διαγώνια προς τα πάνω, να σκεπαστεί η γέμιση σαν τρίγωνο και συνεχίζετε να διπλώνετε ως το τέλος της λωρίδας.
Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφετε τα με το υπόλοιπο βούτυρο.
Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.