Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη βάση
1/2 κουτί (500 γραμμάρια) μπισκότα σοκολάτας με λευκή κρέμα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
1 φόρμα στρογγυλή με αποσπωμενο πάτο 26 εκ.
Για τη μους
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
5 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη
1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε το αγαπημένο σας γλυκάκι με μια διαφορετική συνταγή
Για τη βάση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και την σχάρα τοποθετήστε τη στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
Ρίχνετε τα μπισκότα σοκολάτας μαζί με το λιωμένο βούτυρο στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν θρύμματα.
Πιέστε απαλά το μείγμα στο κάτω μέρος της φόρμας και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.
Για τη μους
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, τις 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές, τις 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο, τα 5 αυγά, τις 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη, το 1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα πάνω από την μπισκοτένια βάση και φυλάμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να κάτσει το μείγμα.