Τηγανίτες με ρούμι

by sidagi.gr
541 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 πρέζα αλάτι
1 αυγό ολόκληρο χτυπημένο
1 βανίλια
150 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας ρούμι μαύρο
75 γραμμάρια σταφίδες
75 γραμμάρια σταγόνες λευκής σοκολάτας
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα κάθε τηγανίτας)
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρικής
1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λίγη κανέλα σε σκόνη
Σιρόπι ή μέλι για το σερβίρισμα και κομμένα μήλα

 

Εκτέλεση:

Συνοδέψτε τις τηγανίτες με φρέσκα μήλα και μήλα!

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο αλάτι και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε, να ενωθούν τα υλικά.

Κάνετε μια γούβα στο κέντρο και προσθέτετε το αυγό (ή το ασπράδι) και τη βανίλια.

Ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα και το ρούμι και ανακατεύετε έως ότου γίνει ένας ωραίος χυλός που θα μοιάζει καθώς στην υφή σαν κρέμα γάλακτος.

Κατόπιν προσθέτετε και τη σοκολάτα.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε προσεκτικά μεγάλες κουταλιές από το χυλό.

Τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία και 1-2 λεπτά, ώσπου οι φουσκάλες της επιφάνειας να σπάσουν.

Γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τηγανίζετε για 1 λεπτό ακόμα.

Τις μεταφέρετε σε πιατέλα και τις σερβίρετε με σιρόπι ή μέλι με λίγη κανέλα ακόμα αν το επιθυμείτε!
 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα