Υλικά:
Για 6 άτομα
2 μπανάνες
250 γραμμάρια γάλα
150 γραμμάρια αλεύρι
25 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
2 1/2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
βούτυρο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Ταιριάζει απίστευτα γλύκα της μπανάνας με τη ρευστή σοκολάτα
Σε ξύλο κοπής κόβουμε τις μπανάνες σε κομματάκια και τις βάζουμε στο μούλτι, τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές.
Στη συνέχεια ανακατεύομε το γάλα, τα αβγά, το αλεύρι, την ζάχαρη μέχρι να γίνει χυλός, προσθέτουμε και την σοκολάτα και τέλος ρίχνουμε τις μπανάνες.
Έπειτα παίρνουμε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο ίσα να καλύψει τον πάτο και με ένα κουτάλι κάνουμε ένα σχήμα που έχει το κουτάλι σαν στρογγυλό δηλαδή και τηγανίζουμε τον χυλό κουταλιά – κουταλιά.
Αφού επαναλάβουμε τη διαδικασία σε όλο το χηλό, τοποθετούμε το γλυκό μας σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.