Παραδοσιακά Γλυκά – Σκωτσέζικο γλύκισμα που παρασκευάζεται με σαντιγί, ουίσκι και μέλι με στρώσεις από φρέσκα σμέουρα και ροδοψημένες νιφάδες βρώμης.
Ιδανικό για μια τελική αίσθηση σε ένα βραδινό δείπνο Burns Night για επιδόρπιο. Το Cranachan μπορεί να είναι δύσκολο να προφερθεί, αλλά όχι δύσκολο να το απολαύσετε!
Τι είναι το Cranachan;
Το Cranachan είναι ένα πεμπτουσιακό σκωτσέζικο προϊόν, γιατί συνδυάζει τόσα πολλά συστατικά για τα οποία είναι γνωστή η Σκωτία: ουίσκι, βρώμη, μέλι ερείκης και σμέουρα. Αυτό οφείλεται κυρίως στις διαφορές στα σμέουρα και την κρέμα σε αυτό το πιο διάσημο σκωτσέζικο επιδόρπιο.
Ωστόσο, το Σκωτσέζικο Cranachan είναι πολύ καλό για να το σώσει μόνο για ειδικές περιστάσεις και είναι ιδιαίτερα καλό το καλοκαίρι αξιοποιώντας στο έπακρο τα νόστιμα φρέσκα σκωτσέζικα σμέουρα που δίνει μια πραγματικά αυθεντική πινελιά, αλλά μην ανησυχείτε αν δεν μπορείτε να βρείτε Σκωτσέζικα, Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε σμέουρα θα λειτουργήσει με τα θαυμάσια συστατικά του Cranachan, καθώς έχει καλή γεύση ούτως ή άλλως.
Για 2-4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
2 κουταλιές της σούπας βρώμη
300 γραμμάρια φρέσκα σμέουρα
λίγη άχνη ζάχαρη
350ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2-3 κουταλιές της σούπας ουίσκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ροδοψημένη βρώμη
Σε ένα ένα ταψάκι ρίχνετε τις νιφάδες βρώμης μέχρι να πάρει λίγο χρώμα για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει λίγο η βρώμη.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει. Προσθέστε το μέλι και το ουίσκι, ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια βάζετε σε ποτήρι στρώσης από κρέμας, ροδοψημένη βρώμη και σμέουρα. Τέλος πασπαλίστε με ροδοψημένη βρώμη και σερβίρετε με ένα ποτήρι ουίσκι.
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Περισσότερα Νόστιμα Γλυκά
Κέϊκ σοκολάτας με επικάλυψη κρέμας
Μπέρλινερ γεμιστά με μαρμελάδα
Τηγανίτες με μέλι, μπανάνα και καρύδια
Σοκολατόπιτα με σιρόπι σοκολάτας