Υλικά:
1 κούπα αποξηραμένα ροδοπέταλα
2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
700 γραμμάρια ζάχαρη
700 ml νερό
Εκτέλεση:
Με όλο το άρωμα και την γεύση του αγαπημένου λουλουδιού!
Με όλο το άρωμα και την γεύση του αγαπημένου λουλουδιού!
Σε ένα μπολ με 300 ml νερό ρίχνουμε τα ροδοπέταλα και τα αφήνουμε εκεί για ένα βράδυ. Την επόμενη ημέρα, στραγγίζουμε το υγρό και το κρατάμε.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το υπόλοιπο νερό και βράζουμε για λίγα λεπτά. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε με ένα κουτάλι τον αφρό από την επιφάνεια.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέτουμε το ροδόνερο.