Red velvet cookies

by sidagi.gr
618 προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαλακό
4 αυγά μικρά ή 2 μεγάλα
2 κουταλιές της σούπας σκόνη άγλυκο κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
28 γραμμάρια κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Αφράτα και γλυκά μπισκότα σοκολάτας για την ημέρα των ερωτευμένων!

Σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέστε στο μίξερ μαζί το κακάο με το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Χτύπησε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τα 4 αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στην συνέχεια ρίχνετε τη βανίλια, αλάτι και ανακατεύετε λίγο ακόμα. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει μια σφικτή ζύμη. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-4 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε 2 λαδόκολλες σε ταψιά. Με μια κουταλιά του γλυκού κάνετε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα βουτάτε στην ζάχαρη άχνη. Βάζετε τα μπαλάκια μπισκότων πάνω στο ταψί φροντίζοντας να έχουν απόσταση 2, 5 εκ. Ψήστε για περίπου 12 λεπτά, ή μέχρι να δούμε τις κορυφές ραγισμένες. Μεταφορά σε σχάρες για να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα κόβετε με κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς κάθε μπισκότο για να σχηματίσετε τις καρδούλες.
Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο έως και 3 ημέρες.
Η συνταγή βγάζει 30 μπισκότα.

Red velvet cookies

Red velvet cookies

Απαιτούμενος χρόνος: 12 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα