Υλικά:
Για 2-4 άτομα
3 κρουασάν βουτύρου ή σοκολάτας εμπορίου χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 μήλα καθαρισμένα κομμένα σε κύβους
3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
1/2 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
60 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
Φτιάξτε με απλά και εύκολα υλικά ένα γλυκάκι για όλη την οικογένεια
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Βάζετε την σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. Παίρνετε ένα πυρέξ και το ραντίζετε με σπρέι λαδιού.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη, τα μήλα, τις σταγόνες σοκολάτας, την βανίλια και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Στη συνέχεια σπάστε τα κρουασάν σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνετε μέσα στον χυλό και ανακατεύετε.
Μεταφέρετε το μείγμα του κρουασάν στο πυρέξ και ψήνετε για 30 λεπτά. Βγάζετε απ΄ τον φούρνο αφήνετε να ηρεμήσει για 10 λεπτά και σερβίρετε με παγωτό.