Υλικά:
Ένα λίτρο γάλα
Τέσσερις κουταλιές της σούπας ρυζάλευρο
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Ένα σφηνάκι ροδόνερο
Ένα κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το ρυζάλευρο με λίγο νερό και το προσθέτουμε στο γάλα. Βάζουμε την κατσαρόλα με το γάλα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια, ώσπου να πήξει η κρέμα.
Λιώνουμε το ρυζάλευρο με λίγο νερό και το προσθέτουμε στο γάλα. Βάζουμε την κατσαρόλα με το γάλα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια, ώσπου να πήξει η κρέμα.
Βρέχουμε ένα ταψάκι και αδειάζουμε το μαλεμπί. Το αφήνουμε να κρυώσει τρεις με τέσσερις ώρες και στη συνέχεια το κόβουμε με το μαχαίρι σε τετράγωνες μερίδες. Πασπαλίσουμε με κοπανισμένη μαστίχα, ζάχαρη άχνη και ροδόνερο.