Πατέ φουντουκιού

by sidagi.gr
508 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

60 γραμμάρια ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών
3 κρόκοι αυγών
100 γραμμάρια φουντούκι σκόνη
30 γραμμάρια θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης
180 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
100 γραμμάρια βούτυρο
 

Εκτέλεση:

Πασπαλίζουμε και σερβίρουμε με κομμάτια φουντουκιού!

Σε μπέν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη.

Αναδεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι.

Στο τέλος, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με το πρώτο μείγμα.

Τοποθετούμε σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα 18 – 20 εκ. πασπαλίζουμε με τη σκόνη φιστικιών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά και στους 170 βαθμούς για άλλα 15 λεπτά.

 

Γαρνίρετε με… σπιτικό σιρόπι σοκολάτας!

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα