Παρφέ κρέμα

by sidagi.gr
504 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 συσκευασία φυτική σαντιγί σε κρέμα πλήρες των 700 ml
1 συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα
3 αυγά
2 βανίλιες
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
14 μπισκότα κομματιασμένα της επιλογής σας
1 σακουλάκι σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και καλοκαιρινό γλύκισμα για όλες τις ώρες

Χτυπάμε τη σαντιγί, ώστε το μείγμα να γίνει αφράτο. Μετά συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγο λίγο το ζαχαρούχο με την άχνη, μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε μέσα τους κρόκους, τους χτυπάμε  και  ρίχνουμε το μείγμα μαζί με τις βανίλιες στη σαντιγί.

Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και κάθε 1με 1 1/2 ώρα το χτυπάμε για 2-3 φορές, για να μη κρυσταλλώσει και για να είναι αφράτο.
Προσθέτουμε τότε τα μπισκότα, τις σταγόνες της κουβερτούρας, ανακατεύουμε και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη.

Μετά από 1 ώρα το βγάζουμε, το ανακατεύουμε καλά, για να μη μείνουν οι σταγόνες της κουβερτούρας κάτω, ξαναβάζουμε  το παγωτό στην κατάψυξη και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αν έχετε παγωτομηχανή τότε ακολουθείτε τις οδηγίες του παρασκευαστή σας.

Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλουμε σε ένα μπολ βάλτε 2 χούφτες παγάκια στο κάτω μέρος, και να προσθέσετε κρύο νερό μέχρι να καλύψει τα παγάκια.
Τοποθετήστε ένα μικρότερο μπολ στο παγωμένο νερό. Προσθέτετε το μείγμα του παγωτού, ανακατεύοντας αργά με ένα σύρμα μέχρι να παγώσει αρκετά. Στη συνέχεια τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες και είναι έτοιμο.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα