Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 φύλλα ζελατίνης
150 ml γάλα πλήρες
150 ml κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές της σούπας γεμάτες σκόνη σοκολάτα ή κακάο
2 κουταλιές παγωτό καϊμάκι για το γαρνίρισμα
σιρόπι φράουλας για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε ένα νέο και φρέσκο γλυκάκι με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι
Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε λίγη ποσότητα από το γάλα. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
Ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, το κακάο σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί. Το μείγμα πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι να βράσει.
Χύνετε το μείγμα σε 2 καλούπια μεγάλα ή σε μικρότερα. Βάζετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες ή για όλη τη νύχτα.
Σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι και σιρόπι φράουλας.