Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 κουταλιές της σούπας πράσινο τσάι σε σκόνη Matcha
1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη
2 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
1/2 φλιτζάνι ακατέργαστη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Πρόκειται για ένα μοναδικό γλυκό με απαλό πράσινο χρώμα, εξαιρετικά ελαφρύ και δροσιστικό
Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι, διαλυθεί η σκόνη matcha σε ζεστό νερό. Προσθέστε τη ζελατίνη και αφήστε να ζεσταθεί για 1 λεπτό μέχρι η ζελατίνη να μαλακώσει.
Προσθέστε στο κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι η ζελατίνη έχει διαλυθεί τελείως.
Ρίχνουμε το μείγμα σε 4 μικρά φλιτζάνια του τσαγιού ή σε μπολάκια για πανακότα, καλύψτε με το πλαστική μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.