Πανακότα καρύδα

by sidagi.gr
602 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

2 φλιτζάνια βραστό-ζεστό νερό
1 1/2 φλιτζάνι νιφάδες καρύδας
Μισό λίτρο γάλα
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
Τέσσερα φύλλα ζελατίνης
150 γραμμάρια ζάχαρη
Μία βανίλια
100 γραμμάρια λικέρ amaretto

Εκτέλεση:

Δροσερή και εύκολη συνταγή για ένα ξεχωριστό γλυκό

Ρίξτε βραστό- ζεστό νερό και τις νιφάδες καρύδας  στο μπλέντερ και χτυπήστε για 1 λεπτό.  Σουρώνετε το το μείγμα καρύδας και καράτε το υγρό.
Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε λίγη ποσότητα από το γάλα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή εστία το γάλα, κρέμα γάλακτος, υγρό καρύδας, ζάχαρη, βανίλια, λικέρ. Όταν μαλακώσει η ζελατίνη, τη ρίχνουμε στη κατσαρόλα και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολάκια αφού το περάσουμε από ψιλή σήτα και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες. Για να ξεφορμάρουμε. Χαράσσουμε με ένα λεπτό μαχαιράκι τα τοιχώματα της φόρμας. Ζεσταίνουμε λίγο νερό και βάζουμε κάθε μπολάκι μέχρι τη μέση για λίγα δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε σε πιάτο.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα